måndag 4 juni 2012

Jag ska bara...

Hur kan tre månader gå så fort? Tre månader utan ett enda litet inlägg? (Och när jag väl gör det, dvs. nu, så passar jag på när jag precis målat naglarna - hur tänkte jag där?) Till och från har jag tänkt sätta mig och blogga, för jag tycker ju att det är så kul. Men då blir det sådär Alfons Åbergskt, ni vet: "Jag ska bara..." Men nu är jag här, och jag är nog tillbaka för att stanna. Lite då och då i alla fall. :-)

Vad har då hänt sedan sist?

Jag har haft typ en triljon kurser, korrekturläst en miljon ord, skrivit tusentals.... Nej, så illa är det inte, men mycket jobb har det varit. Jag har haft lilla firman sedan 1996, alltså i 16 år, och jag tror aldrig det har varit så många kurser på en säsong. Och vet ni - hösten är nästan fullbokad redan! Det är jättekul, men samtidigt måste jag ändå hejda mig lite. Livet är ju så mycket mer.

Utöver jobbet då?

Tja, i lördags var det brännbollscup i Månstad - riktigt roligt som vanligt. Utöver det har jag och J sett Ozzy Osbourne (magiskt!), Jesus Christ Superstar (bra) och VM-hockey (Sverige-Italien, sådär). Det kan låta som vi inte gör annat än far och flänger, men tre månader, som sagt. En hel del hemmamys och släktmys har det också blivit.

Nu när jag äntligen har en på tråden igen vill jag be om en tjänst.

Om någon vecka ska jag träffa några politiker och prata bloggande med dem - vad som gör en blogg läsvärd och bra, hur man uttrycker sig "personligt men inte privat", helt enkelt hur  man blir läst, så att säga. Har du några råd att ge dem? Har du några tips på bra politikerbloggar?

Dagens bild får  bli en favorit i repris av när jag och vännen Maria var på mingel i Almedalen för några år sedan(det är vi två som står i bakgrunden i rött och blått). En helt vanlig bild får en aningen ovanlig dag, men det var otroligt mysigt. Vi planerar att ses i sommar igen - jag längtar!

Har du förresten haft det bra i övrigt sedan sist?


4 kommentarer:

 1. Kul att du är tillbaka! Började just fundera ... (Och apropå det allra senaste i min lilla text, det var du som lärde mej att det sa va mellanslag före dom tre punkterna när dom avslutar en mening!)

  /Mona

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, här är jag igen!

   Men du - inte har väl jag lärt ut at det ska vara mellanslag FÖRE punkterna? "Aldrig före, men alltid" efter är min devis. Gäller ibland livet självt... ;)

   Radera
 2. Barbro Engman är förvisso inte en politiker men jag tycker att hon har en bra ton i sitt bloggande. Lena Sommestad också. Att inte ta med Carl Bildts "Alla dessa dagar" vore ju rent åt skogen. Han kan verkligen blogga. Men generellt kan jag tycka att politiska bloggar gör på tok för långa inlägg. De ska få med så mycket som möjligt, helst, och lite till. Tungläst och tråkigt.

  Men kul att du är tillbaka igen.
  Och vinet vännen... kanske hinner vi med det i år. :-)

  SvaraRadera
 3. Tack för tipsen! Jag håller med dig om att många politiska är lite tråkiga och alldeles för förutsägbara. Vinet ja, så gott det låter! :)

  SvaraRadera