lördag 9 juni 2012

Vilken bra dag!

Jag trodde att detta skulle bli en helt vanlig lördag, lite regnig och grå sådär, men icke. Den har blivit kanonbra! Alltså riktigt, extraordinärt kanonbra!

Den började med sovmorgon, och det är lyx. När jag väl vaknade till liv släppte jag in katten Alfred i sovrummet, så att han fick ligga bredvid mig och spinna en stund. Det njöt vi nog av lika mycket båda två. Tidigare har han och katten Charlie fått vara i sovrummet på nätterna, men J har rätt - det blir väldigt hårigt och dessutom börjar Charlie att trampa runt i ansiktet på mig vid pass 04.30. Jag tror att hon (ja, Charlie är en hon) säger något i stil med: "Hörni! Det är faktiskt ljust ute! Det är faktiskt bara jag som är vaken! Det är trååååkigt! Kom igen - vakna!!" eller något sådant.

Snygg-Alfred brukar då vända sig ett halvt varv och lägga långa ludna svansen mitt i ansiktet på mig. (Båda katterna ligger på min sida sängen.) Som sagt, J har nog rätt - det är lugnare utan katterna.

Resten av dagen då?

Tja - flera personer har sagt att det är kul att jag har börjat blogga igen (*rodnar förtjust*), Månstad slog Länghem i derbyt med 1-0, svågern J-E:s häst vann ett V75-lopp och jag har vunnit en ölprovning för mig och J. Sämre utfall kan man väl ha på en lördag? Nu har jag dessutom njutit av en nygrillad ryggbiff och grekisk sallad , och från tv:n ljuder en EM-match, så kvällen blir nog bra den med!

Tre saker ska erbjuda innan jag stänger för dagen.

För det första får du gärna gå in och rösta på  Snygg-Alfred i en tävling. Om du vill göra det är det bara att klicka på länken (och vidarebefordra gärna till Facebook) - Snygg-Alfred.

För det andra får du Simon´s Cat . Det är möjligt att du har sett den tidigare, för det är en av mina favoriter, men detta är ingen mindre än Charlie såsom hon beter sig på morgnarna - väl värt att se igen, och jag tror att alla kattägare känner igen sig.

För det tredje får du  dagens bild, ögonblicksfångad under derbymatchen i dag - det ska böjas i tid, det som krokigt ska bli. En kommentar jag hörde från gänget var "Ska vi ha en eller flera målvakter?" Se, det är solidarisk fotboll - alla som vill ska få vara målvakt. :-)

 Nog om mig - hur har din lördag varit?

2 kommentarer:

  1. Jag känner igen det där, zelma är likadan :)

    SvaraRadera
  2. Det är liksom kattens natur - och en väldigt rolig film! :)

    SvaraRadera