torsdag 25 februari 2010

Årsmötestider - känns det igen?

I kväll har vi årsmöte i Månstads IF, och som den ständige sekreterare jag är så är jag förstås redo! Det är förstås inte det enda årsmötet jag ska gå på den närmaste tiden, vilket jag säkert delar med många andra.

Jag tillhör dock den lite måhända udda skaran som gillar möten och mötesteknik.

Det är något demokratiskt fint över att alla kan komma till tals i god ordning. Ord begärs, klubbor slås i bordet, människor väljs, övriga frågor diskuteras. Men mötesteknik är också en konst att behärska. Jag lärde mig detta redan som lite kicka i ungdomsförbundet, så jag tycker nog att jag är ganska bra på det - jag kan genomföra en kontrapropositionsvotering, om så skulle behövas.

Men samtidigt kan jag förstå att det kan skrämma, eller i alla fall avhålla, en del människor från att delta i möten av olika slag. Det är ungefär samma känsla som när jag är i kyrkan. Först ska man sitta, sen ska man stå, sen ska man sitta igen, ibland ska man sjunga med, ibland inte. Ibland ska man stå eller sitta när man ska sjunga. Hela tiden med den där obehagliga rädslan för att ställa sig upp när alla andra sitter ner - som om det nu skulle spela någon roll.

Vad jag vill ha sagt är att mötesteknik är bra men att alla som använder den måste göra det med en ödmjukhet inför dem som inte har lärt sig ännu. Detsamma gäller förstås prästen i kyrkan och de där stå-sitt-ritualerna.

Jag måste också dela med mig av de roligaste klipp jag har sett på länge. Alla kattägare kommer att känna igen sig, det lovar jag. Men även ni andra kan gott titta och få er ett skratt. Håll tillgodo, glöm inte ljudet på datorn, luta er tillbaka och njut!

Först god morgon-katten. Sedan kommer det jag dessa dagar kallar OS-katten - inte helt ovanlig hemmavid. Slutligen får ni flugkatten, eller vad jag nu ska kalla denna mer säsongsbetonade kisse. Samtliga dessa skulle kunna vara mina båda darlingar Charlie och Alfred.

Dagens bild blir förstås Simon´s Cat - min alldeles egna lilla Youtube-favorit!

2 kommentarer:

  1. Så jäkla kul klipp! Eftersom vi numera också är begåvade med katt, tyckte jag mig känna igen allt!

    SvaraRadera
  2. Vi Har haft katt.Nu har vi tre hundar och jag lovar dej dom kan också kalla på uppmärksamhet.:-)

    SvaraRadera