onsdag 17 februari 2010

Bland talgbollar och snötak

I dag har vi varit ute i stugan och skottat snön av taken. Vi har ju en storstuga, en gäststuga, en bastustuga och ett verktygsskjul, så många tak blir det. Maken bestämde sig dock för att satsa på storstugan - och det räckte vill jag lova.

Medan han klättrade runt på taket hade jag vilda planer på att göra en snöängel. Men efter att ha stått ute i i knähög snö en stund - blöt, kall och medelålders - bestämde jag mig för att livet var gott nog ändå. Ja, jag medger att bekvämligheten tar överhanden ibland. Men endera dagen SKA jag slänga mig i snön och bara vifta med armarna, lite wild and crazy sådär ni vet. :-)

Där ute vid stugan drabbades jag dessutom av akut sommarsugenhet. Tänk att få sitta på altanen och titta ut över sjön en sommarmorgon. Läsa lite, pussla lite, vilket vi alltid gör på sommaren - men aldrig resten av året.

Vi brukar ibland dela in ledig tid i måste, borde och vill. Varje helg ska man försöka göra något av varje. Något måste man oftast göra - tvätta, handla och sådant. Något borde man göra - plantera om blommor, röja i garderoben och det. Något vill man göra - bio, läsa goda böcker, promenera en sväng. I stugan däremot har vi skippat måstena, där finns bara borde och vill, och det är så gött!

Och hur var det med talgbollarna då?

Jo, jag har märkt att inga småpippifåglar äter av talgbollarna i år. Tydligen är det antingen fråga om dålig kvalitet eller för sträng kyla - därom tvista ornitologerna och tillverkarna. Jag vet inte vilket, och inte fåglarna heller, men de hänger där de gör - talgbollarna alltså. (Piuu - höll på att bli ett syftningsfel där, av den högre skolan...)

I dag bjuder jag på två bilder: "Make på tak" samt "Holk i vintervila". Den uppmärksamme tittaren ser att holken är en före detta brevlåda. Vi tyckte att lappen "Ingen reklam tack" skulle sitta kvar - både för fåglarnas och brevbärarens skull.5 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Låter bra med den där 3-delade principen. Själv har jag försökt lansera principen "Varje vecka ska vi göra nåt vi aldrig gjort förr". Sen behöver det inte vara nåt märkvärdigt, kanske bara att äta en ny maträtt eller gå promenaden på ett nytt ställe. Men ändå. Hittills har det gått sådäääääär, om man inte definierar allt som nåt man aldrig gjort förr, dvs. aldrig ätit frukost just i dag, typ ...

  SvaraRadera
 3. Ibland räcker det med att man önskar att göra något crazy som räknas och ger en good feeling.

  tack för besöket hos mig.
  ska kika vidare hos dig:)
  Lotta

  SvaraRadera
 4. Skönt för fåglarna att även de slipper reklam. Kan ju bli lite trångt i holken annars.

  SvaraRadera
 5. för att inte tala om brevbäraren som ska klättra...

  SvaraRadera