fredag 19 februari 2010

Obs - kulturkvarten

Finns det programmet kvar, alltså Obs - kulturkvarten? För visst fanns det ett sådant en gång i tiden? Hos oss kör vi i alla fall Obs - kulturhelgen denna helg. Lite Uggla, lite schlager, mycket mys. Det ska bli gott.

Och jag vidhåller mer bestämt än någonsin att idrott är kultur. Anja, säger jag bara. Jag har dock noterat något intressant - att typ en minut efter att hon tog bronset i går så hade mängder av människor kommenterat det på Facebook. (Jag satt också där eftersom jag såg det, det erkänns.) I stället för att kramas i familjen, jubla, hoppa runt eller bara fira i största allmänhet går man alltså ut på Facebook direkt. Snacka om sociala medier. Funderar mycket på det där.

På tal om idrott och kultur får dagens bild bli Bajenloggan.

Anledningen till att jag föll för just Hammarby var en match på Söderstadion för många år sedan. Jag missade mål och allt annat på planen, för att hejarklacken var så häftig den kvällen. Faktum är att matchen till och med recenserades på DN:s kultursida, vilket väl måste vara det största klivet man kan ta i kulturvärlden? Och någon dag ska jag skriva om kulturspråket - för det är verkligen speciellt.

5 kommentarer:

 1. Jag gillar ordet "Neon". Det känns härligt att uttala det :-)

  Mvh. Kicki

  SvaraRadera
 2. Fast det svaret skulle egentligen vara till inlägget längre ner. Jag har inte vaknat än :-)

  SvaraRadera
 3. Trots att jag egentligen inte är Hammarbyare, så är det något visst med dem. Så jag hejjar lite på dem i fotboll, men mycket på dem i bandy.

  SvaraRadera
 4. För mej som ÄR (eller i alla var, är nu väldigt ointresserad av sport) gammal hammarbyare sen barnsben, tar det emot lite att ropa AIK, AIK på bonusdotterns matcher. Men vad gör man inte.

  SvaraRadera
 5. Mona: DET gör man inte... ;-)

  SvaraRadera