söndag 14 mars 2010

Jodå, ett vårtecken!

Söndag kväll och den här helgen har varit fylld av vänner och mat. Många vänner - och ännu mer mat, faktiskt. Sitter nedsjunken i en stol och bara päser, hittar inget bättre ord.

I fredags var det tacokväll i damklubben, med tre (!) goda kakor efteråt - en banan- och chokladpaj, en kaka med limekräm och en mumsig kladdkada. Mustigt mättande, vill jag lova. I går vandrade jag från M:s ljuvliga kycklingspett med potatissallad och chokladtårta (nej, inte på samma tallrik - tok heller) på M och M födelsedagskalas till G:s moussaka och bakelser på schlagerkväll. (JA, rätt låt vann!)

I dag har vi ätit tacorester, fått med oss en bit chokladtårta från M, och sedan toppade vi med kaffe och chokladboll på Hofsnäs herrgård som äntligen har öppnat för säsongen - se det är ett riktigt vårtecken.

Men ni hör - jag har väl fått i mig typ 72 494 kalorier eller något. Hur är det där - är en kcal 4,9 kilojoule, eller är det tvärtom? Törs inte kolla. Inte ens GI eller LCHF skulle funka som vettig beräkningsgrund. Jag har helt enkelt ätit för mycket. Men god mat är en del av ett gott liv.

Att det sedan lägger sig som bomull runt magen är något jag får ta tag i. I morgon. Jag föredrar hur som helst att kalla det volanger i stället för bilringar. Visst låter det trevligare?

Här kommer ett par vårtecken - dels en nedsmält snögubbe i sommarstugan, må frid vila över hans minne, dels kanelbullarna från Hofsnäs. Mums! Bifogar också en bild på mig och grannen K - vi syns förvisso inte, men våra schlagerbroscher lyser vackert i mörkret, eller hur? :-)

4 kommentarer:

 1. mat är livet! Nuförtiden struntar jag i kalorier...
  Men du, fel låt vann. Fakiren var bäst.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 2. Ja, Fakiren var också väldigt, väldigt bra, bästa låten tror jag, men Annas utstrålning funkar nog i rutan. Hon ser ju toklycklig ut när hon sjunger!

  SvaraRadera
 3. haha, volanger... Det ska jag med börja tänka, de kommer i full fart nu, lite 80-tal!

  SvaraRadera
 4. Ja det är lätt hänt att det blir lite extra på helgen och är det då kalas så blir det väl ännu mer...
  Jösses va fina vi är med våra schlagerbroscher! Kanske ska ha den vare dag för att piffa upp vardagen ; )

  SvaraRadera