fredag 23 april 2010

En spaning jag tycker om

Ja, jag borde jobba just nu - det är ju mitt på dagen. Men mitt i alla korrektur och utskrifter kände jag att jag ville producera några egna ord. Så då gör jag det!

I morse kom jag på en sak på min morgonpromenad - under vilken det förresten kom en tokskur, så jag blev genomblöt, men sådant får man ta när man är morgonduktig! Jag lyssnar ju på programmet Spanarna på P1 när jag går där på vägen, och jag gillar det programmet jättemycket.

Men varför?, tänkte jag. Vad är det som gör att jag trivs så bra med det?

Programmet, för dig som inte har hört det, går ut på att tre personer gör varsin spaning om vad som kommer att hända i framtiden, på ett väldigt kul och ibland mycket intressant sätt.

I morse slog det mig: De talar till mig. Faktum är att jag tror att de tycker om mig!

De bryr sig alltså om sina lyssnare. Den spanare som för tillfället spanar riktar sig till mig som lyssnare, inte till sina medspanare. Programledaren flikar dessutom in förklaringar, så att jag ska förstå när någon viftar med en hand eller använder kroppsspråk, typ "Nu zoomar Sissela in, som om hon höll en kamera." Jag är helt enkelt med i programmet hela tiden, vilket känns viktigt.

Många andra morgonprogram och morgonshower (som de så käckt kallar sig) har också ett koncept med flera personer i studion, men de talar ofta med varandra hela tiden, och gärna i munnen på varandra. Jag får sån lust att skrika:

"Hallå! Men jag då??"

Den enda gången lyssnaren finns med är när man bjuder in till någon telefontävling, där det verkar gå ut på att få alla andra att skratta åt den krake som råkade veta svaret på frågan. Sådant gillar jag inte!

Dagens bild får bli två kompisar som jag har i bilen. Små vovvar som vickar på huvudet när jag kör - de är så söta! Den ena har jag fått (tack M), den andra har jag köpt. Förr fanns det ju stora sådana som man hade i bakrutan, men de är hopplösa att få tag på nu. Har du någon sådan liggande är jag tokspekulant, så upp på vinden och leta! :-)

Har du något favoritprogram på radion?

3 kommentarer:

 1. Spanarna är så bra, ännu en sak vi tycker om båda två//Anette

  SvaraRadera
 2. Bästa programmet i mitt tycke är Christer i P3 på vardagar mellan kl 14-16. Där avhandlar dom många viktiga och kanske inte lika viktiga ämnen. =)

  Carlbergh Sweden Månstad Korrebo Lyckan

  SvaraRadera
 3. Det har jag faktiskt inte hört, 14-16 är ju sitta-på-kontoret-och-hålla-koncentrerat-tyst-tid för mig. Men kanske kan vara värt en lyssning nån dag när man inte har så mycket koncentration...:-)

  SvaraRadera