torsdag 22 april 2010

Kamrater från flera län - förenen eder

Helgen som kommer är en glädjens helg. Jag ska nämligen ha Kamratföreningen på besök! Och det är inte vilka kamrater som helst, ska jag säga. Det är mina mycket goda vänner M, I och B-M som kommer hit. Vi har känt varandra sedan 1978, då vi jobbade tillsammans på långvården i Kristinehamn. "Åh, såna tider" - för att citera en elefant från Djungelboken.

(Eller var det "Åh, vilka tider!" Hjälp, sånt får man ju inte glömma!)

Sedan ganska många år tillbaka träffas vi en gång om året, alltid helgen före första maj, för att umgås. Vi cirkulerar runt bland varandra och den här gången är det alltså min tur. Det var fyra år sedan vi var i Månstad senast.

Dessutom råkar det vara så att vi fyller jämna år tre år på raken. Förra året fyllde en av oss 50 år, i år fyller nummer 2 sina 50 år och nästa år fyller jag 50 år (nej, jag vet - det kan man verkligen inte tro!) och ytterligare en av oss fyller 60 år. Många anledningar att fira, alltså.

Och fira är något som vi är bra på.

Ett år var det verklig fest. Då träffades tre av oss på fredagen och den fjärde skulle ansluta på lördag. Vi var tvungna att skicka bud om mer fnitterdricka redan på lördag morgon, för hela helgransonen hade tagit slut på fredagskvällen. Ooops...

Har du förresten något bra tips på mat som jag kan bjuda på i helgen? Alla enkla men underbart goda recept mottages tacksamt!

Dagens bild blir några tanzaniska vårtsvin som också ser ut att ha det gott i goda vänners lag - och goda vänner ska man vara rädd om!

6 kommentarer:

 1. Enkelt och gott är mjukt tunnbröd som du har på cantadous pepparotsost och sen lägger några skivor rökt/gravad lax och rullar ihop. Skär sen i mindre munsbitar. Som förrätt eller bara plockmat. En annan vansinnigt god rätt är att ta seranoskinka som du fyller med chevre som du mosat med honung och en skiva konserverad persika, rulla ihom och lägg på ruccola. Ringla god olivolja över och strö rikligt med rostade pinjenötter. Så gott att jag håller på att dregla ner tangentbordet här. Ha en härlig helg!

  SvaraRadera
 2. Jag dreglar med... Serrano och chevre har jag testat men inte med persika till. Det låter otroligt spännande. Det måste jag testa - tack!

  SvaraRadera
 3. Har en efterrätt som är riktigt mumsig och dessutom inte helt onyttig! O som jag faktiskt gör till kvällens middag. (Har testat det förut så jag vet att den är god.)

  Ta bär och frukt (vadhelst du är sugen på), skiva och lägg i portionsskålar (ugnsfasta)
  Hacka mörk choklad (ca 25g/portion) och stör på.
  Toppa med hackade mandlar/nötter.
  In i ugnen på 225-250 grader och låt stå tills chokladen smält.
  Låt det svalna lite.
  Servera med grädde (om så önskas) och toppa med frukt/bär (om du önskar servera lite snyggt)

  Riktigt gott! O GI! :)

  SvaraRadera
 4. Låter ju som om det blir lite tapas-aktigt... Så jag fyller på med ytterligare lite munsbitar.
  Dela ett paket bacon i 4 delar (alltså skär hela paketet så att det blir små bitar, men inte färre än fyra). Rulla in dom i kalamataoliver och sätt fast med en tandpetare. In i ugnen 225 grader i ca 15 minuter. Ut, låt svalna, men bara lite. Ät och njut!

  SvaraRadera
 5. Jenny och Jossan - jag tackar, bugar och äter!

  Maria - jag visste väl att du hade ordning på citaten! :-)

  SvaraRadera