söndag 25 april 2010

Hotel California

En strof i Eagles ljuvliga låt Hotel California är "You can check out but you can never leave..." Lite så känns det just nu, och allt är Mari Jungstedts fel.

I dag har jag åkt buss från Borås till Stockholm, och en del av vägen satt jag och läste en otäck deckare - I denna stilla natt. Ett par mord, en mörk källare och en mördare, som var den man minst anande förstås. Det var både bra och ruggig.

När jag sedan kom till Stockholm var staden sig inte riktigt lik.

Jag tyckte att människor såg lite otäcka ut, framför allt han som satt snett framför mig på tunnelbanan - hade han inte lite otäcka ögon och satt han inte och stirrade ganska obehagligt? Hmm...

När jag kom till hotellet fick jag ett litet rum på bottenvåningen åt baksidan till. Jag behövde stryka inför morgondagen. Vet ni var strykrummet var? I källaren. En trappa ner, några korridorer bort, folktomt, mörkt. Snabbare än så har jag aldrig strukit, det är sant. Utanför fönstret sitter en koltrast just nu och sjunger lite så där ödesmättat. Som grädde på moset berättade en av mina helggäster i Månstad att hon också hade bott på just det här hotellet en gång. Den natten skedde ett mord här!

Självklart är det inte hälften så otäckt som jag beskriver det här ovan. Men jag tänker INTE titta på Wallander nu. Och inte läsa mer deckare innan jag är hemma i trygga Månstad igen.

I övrigt har den gångna helgen varit fullständigt underbar med goda vänner, chokladmassage, badtunna, chokladdrink, bastu och ännu mer choklad. Mysigt på alla sätt och vis. Vi var på Ebbarps spa och hjortgård i Svenljunga, och temat var förstås choklad. Jättehärligt!

När jag är på hemmaplan igen får ni måhända se någon bild från Ebbarp, men dagens bild får bli något helt annat - en bild från Månstads IF:s seriepremiär i helgen mot Grolanda. Månstad vann med 2-2!

5 kommentarer:

 1. Resultat kan man läsa som hmhm läser bibeln. Är man Månstadsbo så kan ju 2-2 vara en seger.

  SvaraRadera
 2. Farligt med böcker... Hugo ha fått göra mången insats om nätterna när mamma är rädd.

  SvaraRadera
 3. Jan-Åke - allt med Månstad är liksom ett vinnarkoncept...:-)

  Jenny - ja, jag ska börja läsa Bamse på bussen hädanefter!

  SvaraRadera
 4. Man ska inte läsa sånt där borde väl du vid din mogna ålder ha insett!

  SvaraRadera
 5. Jag blir aldrig för mogen för en bra deckare!

  SvaraRadera