onsdag 28 april 2010

Jag blir så trött

Var det en slump? Var det strategiskt? Varför nämner flera ministrar gamla chokladbitar på en och samma dag? Spekulationens vågor går höga. Jag vet inte. Jag anar, men det är en annan sak. Däremot är jag både trött på påhopp och på smutskastning. Kan man inte låta sakfrågorna styra? Förstår inte politiker på toppnivå att människor inte tycker om pajkastning - oavsett vilket håll den kommer från?

Förstår man inte att demokratin får ta den största smällen?

Erkännas ska att jag inte är speciellt påläst om negative campaining. Det lär vara en hel vetenskap med konsulter som kan allt om detta. Förmodligen fungerar det till viss grad, annars skulle det inte användas. Men för mig handlar det här inte om vilken lära som är bäst, vilken kampanjstrategi som funkar eller inte funkar. För mig handlar det faktiskt om så enkla saker som förtroende och tillit.

Jag är ju själv politiker - om än inte på hög nivå. Hur ska människor kunna känna förtroende för mig, om företrädare på högre nivå håller på och kastar dynga på varandra hela tiden? Jag vill inte ha det så!

Dagens bild får bli en höna jag sprang på en gång, för jag tycker det kacklas alldeles för mycket i politikens salonger just nu. Vad tycker du?

4 kommentarer:

 1. Kanske inte så konstigt att det finns ett utbrett politiker förakt. Tror inte det spelar någon roll vilket block eller vilken färg man tillhör. Task-sparkar och intriger är ju vardagsmat. Bättre energin lades på att sopa framför egen dörr istället, och göra ett bra jobb... Fast choklad är ju jäkligt gott, eller hur! Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Kan bara hålla med. Men när personangrepp och som tidigare inlägg beskriver, tasksparkar förekommer, så har jag tyvärr träffat på en del människor som tycker att: Det är bra att röra om i grytan och ge de "etablerade" politikerna på nöten. Tråkigt att inte kunna respektera varandra även om vi inte delar varandras uppfattning.

  SvaraRadera
 3. Vore ju roligt om gemene man nån gång fattade att de allra flesta politiker i vårt land är det för att de är intresserade av att förändra och förbättra vårt samhälle. Om man bara vill göra karriär och tjäna pengar finns lättare sätt. Jag tror och hoppas att svenska folket är så kloka att de förstår att de rödgrönas politik är bättre och att de faktiskt står för att vi måste betala mer skatt för att få in pengar till bra saker, såsom vård, skola, omsorg och även de järnvägar som nu är på tapeten. Vi behöver sånt mer än sänkt skatt för de som redan har pengar så att de räcker och blir över.

  SvaraRadera
 4. Jag kan ju inte annat än hålla med er alla! :-)

  SvaraRadera