onsdag 5 maj 2010

Magnolian blommar!

Nu är jag i Stockholm igen. Jobb i dagarna tre, och logi hos goda vännen E. Nu i kväll har vi varit ute och ätit på en liten Söderpizzeria där man vedugnsbakar. De gör så goda pizzor, så nu vilar det en Mezza Luna, tryggt och gott i magen.

Mätta och goda gick vi vidare på en kvällspromenad upp mot Vitabergsparken och vet ni - magnolian blommar för fullt!

Varje år har man en fest när magnolian blommar och man delar ut Magnoliapriset till någon som har gjort något för Södermalm. Festen var i går, typiskt att jag missade den. Priset gick hur som helst till Lisa Nilsson.

Vi har faktiskt en månstadiansk magnolia, som jag och J fick i present när vi gifte oss.

Det är helt fel klimatzon för magnolior i Månstad, jag vet. Men vi försöker ändå att odla en buskmagnolia ute i Simmesjö, i ett soligt hörn i stugan. Låt mig uttrycka det såhär: Den lever. Det är jag glad för. Efter den här vintern tycker jag egentligen att det är helt otroligt att den ens kan tänka sig att leva över huvud taget.

Det lär ta några år innan en sådan blommar, och ännu har den inte visat några sådana tecken. Men den som lever får se. Och lever gör den ju!

Dagens bild blir en magnolia. Bilden är dock inte min egen, utan det är en lånebild från nätet. Naturligtvis har jag glömt kamerasladden hemma i Månstad. Typiskt.

Vad har du för älsklingsblomma?

2 kommentarer:

  1. Åh så vackert! Magnolia är ju en dröm jag har..men precis som du skriver, är det nog svårt i Månstad. I helgen skall vi inhandla och fixa vår fruktlund..får se om de får vara ifred från sorkar och annat.. Annars älskar jag rosor, pioner, riddarsporrar, lavendel, syrener, liljekonvaljer, jasmin, osv osv osv..oj oj vad man längtar till sommarens blomningar..
    Ha en underbar torsdag i stor staden!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Många gamla fina och framför allt vackra sorter där!

    SvaraRadera