onsdag 2 juni 2010

Hett som i....

Idag har det varit varmt i Stockholm. Sådär jättevarmt så att det nästan luktar varm asfalt. För mig är det en sommardoft lika mycket som koskit är vårdoft. Hur det doftar på hösten och vintern har jag inte riktigt funderat på.

Lunchen i dag intogs allra högst upp i Observatorielunden, på ett ljuvligt litet ställe som hette Café Himmerriket.

Mitt i Stockholm finns denna oas med gudomliga räkmackor, fräscha sallader och en kvinna i kassan som får den hetsigaste militär att framstå som en riktig mjukis. Hon styrde och domderade med gästerna, men med tanke på den kö som ringlade sig fram i det lilla huset, så förstår jag henne.

Sedan var det shopping.

Jag valde nämligen att shoppa loss lite när alla andra satt på uteserveringarna och lapade sol. Ganska smart drag om jag får säga det själv. Några fynd gjorde jag också - en sommarkjol i orange och grönt, ett par tygskor i blått (inte Converse den här gången dock) och lite annat smått och gott. Jag är klart nöjd!

Jag inser plötsligt att jag glömde berätta om det söta lilla ragget jag såg i går.

När jag satt där på TGIF och sippade såg jag nämligen en man och en kvinna som satt på varsin sida bardisken och också sippade - han på en öl, hon på en ilsket röd drink. Efter en stund gick han med resoluta steg fram till henne, satte sig och började konversera. Kroppsspråket hos båda var lite reserverat och frånvänt sådär till en början, men efter en stund vände de sig mer mot varandra.

Efter en stund fnittrade hon till, han såg henne i ögonen och de skålade. För kärleken? För ett liv tillsammans? Eller bara för att ha hittat någon att prata med en sommarkväll? Inte vet jag, men det är det som är grejen med att vara åskådare. Man vet inte, och man behöver inte ens veta. Det är kul att bara titta och fantisera en stund.

Dagens bilder är hämtade från Cafe Himmelriket, Observatorielundens topp, Drottninggatan i trängsel (kolla myllret) och nya kjolen.

Vad har du haft för dig i sommarvärmen?4 kommentarer:

 1. Igår satt jag i ett källarrum inne i Gräfsnäs slottsruin. I dag så har jag mellan kl.12:00 - 20:00 suttit inne i ett rum på Rådgivningscenter i Länghem. Olika falla ödets lotter.

  SvaraRadera
 2. Nu får du allt skynda dig hem! Här hemma är det soligt och varmt.
  Håller med Janåke, hälsar en som fortfarande sitter kvar på Rådgivningscenter i Länghem.

  SvaraRadera
 3. Det var ett väldigt sittande på Rådde. Men det är säkert svalt och gott åt er! :-)

  Och Cissi: aj lajk to!

  SvaraRadera