söndag 4 juli 2010

Cirkusen har kommit till ön?

Nu har Almedalsveckan börjat på Gotland, och alla medier fylls av den. Det är väl bra att medierna får något att göra i dessa sommartorkans tider. Det går väl inte att jämföra med kronprinsessebröllopet, men det känns som näst intill.

Förra året var jag där och nosade lite på den, genom min kära vän Maria som bor på Gotland. Vi var inne och lyssnade, umgicks och minglade litegrann. Det var jättemysigt på alla vis, men det var mer Marias förtjänst än lobbyisternas - det lovar jag!


Det är jag (i rött) och Maria som vet allt om alla i bakgrunden på den här bilden. Vi var på ett rödgrönt mingelparty, drack rödgröna (alkoholfria förstås) drinkar och umgicks med rödgröna människor.

Tack för det minnet, Maria - jag fnittrar bara jag tänker på det!

Men i år blir det Månstad och Simmesjö i stället för Almedalen. Vi har den stora förmånen att ha en sommarstuga i närheten, vilket gör att vi kan ta en kvällssväng dit även när vi jobbar. Att sitta på altanen och titta på sjön - om så bara för en stund - är i sanning en lisa för själen.

Årets pussel är dessutom igång, ett tusenbitarspussel som läggs spegelvänt. Det verkar jättekul! Än så länge har vi bara lagt ramen, men vi har ju sommaren framför oss.

Här i trädgården blommar alltid något numera. Nu är det dags för paradisbusken (tror jag den heter) och vilken dag som helst slår jasminen (schersminen?) ut. Vad är det förresten för skillnad på en jasmin och en schersmin? Någon som vet? Vi planterade den i alla fall första sommaren jag bodde här, så den känns lite speciell för mig.

Visst är det fint när knoppar brister?2 kommentarer:

  1. skillnaden är stor - står att läsa på odla.nu om du goglar Själv föredrar jag schersminen har planterat en i Holm också!

    SvaraRadera
  2. Alltså - jag skrattar när jag ser den bilden. Så förnumstiga vi ser ut! Det var inte ens i närheten lika roligt i år, det kan jag lova dig. Och inte blev det något hängande i sofforna på Vinäger, heller.

    SvaraRadera