tisdag 28 september 2010

GPS - Ge Petra styrhjälp?

Jag är en vilseåkare. Rätt som det är är jag liksom bara på fel väg, nästan alldeles oavsett vart jag ska. Det är faktiskt så vanligt att om jag ringer J i anslutning till en resa så frågar han direkt om jag har åkt fel. Och det har jag oftast.

Jag har till exempel min revisor för lilla firman i Vara, och en gång om året åker jag dit med mina pärmar. Jag har gjort det i typ 5-6 år, och jag tror baske mig att jag åkt vilse varenda gång. En gång åkte jag helt enkelt förbi, en annan gång var jag halvvägs till Göteborg innan jag insåg att det var lite galet, ytterligare en gång tog jag vänster i en korsning där jag såklart skulle åkt höger - och vips var jag på väg till Borås!

När jag skulle hem från Strömstad en gång befann jag mig helt plötsligt på Tjörnbron (vete skam hur det gick till) och nu senast när jag skulle till Skara blev det nästan Skövde i stället.

Nu brukar jag i och för sig inte hetsa upp mig över felåkningarna, för jag får se mycket vackert i omgivningarna. Det enda som är jobbigt är om jag är på väg TILL en kurs som jag ska hålla. Det är ju rätt bra att komma i tid då. Är jag på väg hem spelar det ju ingen roll som helst.

"Skaffa GPS, förvirrade kvinna!" tänker kanske någon. Men det har jag redan gjort, och det går förvisso bättre nu, felåkningarna är färre. Men den senaste Skararesan sade GPS:en att jag skulle svänga höger, när jag själv trodde att jag skulle rakt.

- Hmm, tänkte jag, GPS:en kan en smitväg. Men icke, vips var jag på motorväg till Skövde.

GPS:en har även skickat mig till skogs under en ny och fin motorvägsbro i Markaryd - en bro som inte fanns i just min GPS. Där irrade jag en bra stund medan GPS:en uppmanade mig att göra U-sväng. Det är inte lätt när det knappt går att köra rakt för att vägen är så smal.

I morgon ska jag till Skara. Nästa vecka ska jag till Markaryd. Håll tummarna, är ni snälla.

I kväll har jag suttit och letat kartuppdateringar till GPS:en men jag hittar baske mig inte hur man gör. Är det någon av er som har den kunskapen? Berätta gärna! Jag funderar dock på att ladda hem en ny GPS till min Iphone; det verkar väldigt smidigt.

Sade jag att jag gillar teknikprylar? :-)

Dagens bild får bli en ögonblicksbild från hagen här utanför - söta föl i motljus. Hur är det - har du bra lokalsinne?


8 kommentarer:

 1. Inte ett skit! Men jag har lärt mig mitt eget lilla knep. Trycker ut en karta på eniro eller hitta och sen kör jag runt i aktuell stad tills jag hittar nån av gatorna på min karta. Brukar funka, senast hittade jag vandrarhemmet i Skara på det sättet. Det gäller att ta det lugnt bara och var ute i god tid:)

  SvaraRadera
 2. Du är också en Skararesare alltså? :) Eniro och Hitta är också några av mina bästa vänner. Tycker nog att Hitta är bäst faktiskt.

  SvaraRadera
 3. Det är väldigt lätt att missa Vara. Man måste vara djupt fokuserad för att hitta dit.

  SvaraRadera
 4. Ja faktiskt. Jag har väldigt bra lokalsinne. Det är väldigt praktiskt.

  SvaraRadera
 5. När jag fick äran att följa med till Vara så hamnade vi ju i Alingsås på hemvägen... -Fråga efter vägen? Icke! /M.

  SvaraRadera
 6. Tomas: Fokus är bara förnamnet...
  Singelmamman: Lyllos dig!
  M: Det är ju faktiskt inget fel på Alingsås, eller hur?

  SvaraRadera
 7. Jag vet ärligt talat inte om det är något fel på Alingsås. Det jag vet är att det sägs vara Sveriges tätaste konditoriställe!?! Men det fick vi ju inte för oss att prova. Hm. /M.

  SvaraRadera
 8. Mitt lokalsinne saknas helt. Men att hitta med bil är jag ändå en fena på, av någon konstig anledning.

  SvaraRadera