söndag 10 oktober 2010

Första, andra, tredje!

Vi har massor med gamla prylar här hemma (förutom mig, så slapp någon av er att säga det!), och nu har vi bestämt oss för att försöka lägga ut en del av dem på Tradera. Vi började lite stillsamt och försiktigt i dag med ett gäng gamla läsketiketter - och går det bra, så kommer vi nog att gå över på tyngre grejer längre fram. Det ska bli jättekul att se om någon har lust att bjuda något.

Jag har en del vänner som "traderar" regelbundet och de tycker att det funkar bra, och är det någon av er som har erfarenheter att dela med er av, så får ni gärna lämna en kommentar om det nedan. Man känner sig lite som Bambi på hal is, när man ska beskriva, kryssa, fixa betalningsvägar osv. Några goda råd på vägen sitter alltid fint.

I övrigt har vi varit i stugan i dag och plockat in det sista.

Det är alltid lite ledsamt att göra det, för det känns jättelångt till nästa gång man får vakna upp till ljuvligt fågelkvitter och en spegelblank sjö utanför fönstret. Men vi får väl försöka klämma något höstfiske - det lär lura gäddor i vassen, säger de som vet!

Nu är ju inte jag så förtjust i gädda, för det är ju mängder av ben i dem. Jag minns när J skulle bjuda mig på ugnsstekt gädda en gång, förmodligen jättegod, men jag - min barnsliga och otacksamma människa - bara rynkade på näsan. Tur att vi hade varit ett par ett tag då, så att han hade anat några andra kvaliteter hos mig...

Dagens bilder blir tre till antalet.

Först vår vackra aroniahäck. Den blir alldeles eldröd på hösten och dessutom bjuder den på aroniabär, som den händiga kan göra gelé på. (Nej, det har jag aldrig gjort.) Den andra är en bild på alla dessa etiketter som du nu kan ropa in för en billig penning på Tradera. Lägg ett bud vetja! :-)

Den tredje är den allra läckraste pin som jag köpte på Hard Rock Café i Köpenhamn. Jag har liksom aldrig kommit ur blingbling-åldern, och det är ju rosa oktober nu, för bröstcancerforskningen. Blingbling och ett gott syfte i kombination? Ja, jag blir alldeles såld, förstås!

Som sagt - har du några Traderaerfarenheter att dela med dig av så är du hjärtligt välkommen att göra det här nedan!


4 kommentarer:

 1. Inte Tradera men blocket - mest bilar Har också varit vid stugan och dragit upp båten - inga gäddor eller gösar i iår mest regnvatten.Sedan blev det ju en svamptur förståss, fyller på vinterförrådet

  SvaraRadera
 2. Jag köpte en kappa på Tradera för över ett år sedan. Den var helt ny och kostade mig bara 200 kronor, men när jag fick hem den så blev det aldrig att jag använde den. Hängde in den i garderoben istället. Men så i förra veckan tog jag fram den och tog mod till mig och tog på mig den. Har fått så mycket beröm för den nu... :)

  SvaraRadera
 3. Eva-Karin: Du är den mesta svampmänniska jag känner! Och det är snällt menat. :)

  Mandelblom: Jag har aldrig köpt något på Tradera, men på Blocket har jag fyndat någon gång. Den där kappan låter som ett fynd!

  SvaraRadera
 4. Tradera är mitt andra hem och min största inkomstkälla förutom lönen (och alla bidrag man inkasserar som ensamstående mamma)
  Köper kläder till ungarna, köpte senast en platt-TV 21 tum till Hugo för 650 kr inkl porto, funkar kanon, kollar just nu inlines till Hugo i julklapp, köper till och med kläder till mig själv ibland och bara nåt enstaka plagg har inte passat.
  Har sålt massor nu när jag rensat, men det är absolut roligare att köpa än att sälja!!

  SvaraRadera