lördag 9 oktober 2010

Wonderful Copenhagen!

Vi gillar helgtripper, lite planerat, lite oplanerat, bara sådär. Och nu i helgen var det dags. Vi har precis kommit hem från en fredag-lördag i Köpenhamn och det har varit så mysigt.

Åtta Månstadsbor klev på tågtaxin i fredags morse och kom hem för inte så länge sedan. "Tågtaxi - vad  är det?" undrar kanske någon. Jo, här i Tranemo har vi det så vist och klokt ordnat så att vi kan åka taxi till tågstationen i Limmared till samma kostnad som det skullle kosta att åka buss - alltså 38 kronor från dörren hemma till tågstationen. En jättebra service!

Wonderful Copenhagen har visat sig från sin bästa sida. (Och länken går till Danny Kayes sångversion.)

Fint väder, grymt mycket folk, många och långa promenader med ett och annat pubstopp för mat och dryck. Bland annat var vi nere i Nyhavn - de läckra hamnkvarteren som kryllar av restauranger.

Nu är vi hemma och katterna Alfred och Charlie har välkomnat oss. Vi sitter i soffan och gör ingenting, vilket inte är så dumt det heller. Vi får väl se vad morgondagen har att bjuda på, men som Christer Björkman sjöng så vackert en gång - I morgon är en annan dag. (För det var väl han? Och det var väl vackert? Eller minns jag helt fel?)

Dagens bilder får bli några Köpenhamnare - lite Nyhavn, lite Gråhundbuss. Busslinjerna Greyhound Bus i USA heter ju så får att vinthundsrasen Greyhound är en snabb och uthållig hundras. Jag får inte riktigt samma associationer av en stadig nordisk gråhund, men lite kul är det att de har travesterat den amerikanska förlagan.

Har du haft en bra helg hittills?


1 kommentar:

  1. Låter som ni haft en topphelg. Skönt! Köpenhamn smakar alltid liiiite bättre :-)

    SvaraRadera