måndag 25 oktober 2010

I dag har jag manifesterat

I dag har jag varit på kommunfullmäktigemöte, det sista för mandatperioden. Mycket blommor och avtackningar blir det, men jag sitter kvar nästa period också. Blommorna får vänta alltså. :)

Före mötet hade vi en manifestation utanför kommunhuset - en manifestation för gemenskap och mot främlingsfientlighet. Några appeller, lite sång, lite kulturskola. Inte riktigt fullt på lilla torget men skapligt mycket folk ändå. En av appellisterna (eller vad det kan heta) läste följande dikt av Stig Dagerman:

Jorden kan du inte göra om.
Stilla din häftiga själ.
Endast en sak kan du göra:
en annan människa väl.

Men detta är redan så mycket
att själva stjärnorna ler.
En hungrande människa mindre
betyder en broder mer.

Visst är den fin?

Och på tal om kultur - i morgon är det dags! Då ska jag återuppliva det glada 80-talet på ett sätt som inte ens ett par megabreda axelvaddar skulle klara. Jag ska se Hansson de Wolfe United i Vara konserthus och det ska bli så kul.

Deras första platta, Iskalla killen, kom 1980, då jag var 19 vackra år. Jag föll som en fura direkt. Jag minns att jag stod inne på skivaffären Duvan i Kristinehamn när den hesa nasala rösten från Lorne de Wolfe strömmade ur högtalarna. Strömmade förresten, det var mer av visksjungning, men bra var det.

Det är därtill mitt första besök i Vara konserthus och det ska i sig bli väldigt spännande. Jag tycker att det är så häftigt att de har satsat på ett stort konserthus mitt ute på Västgötaslätten, i en kommun med knappt 16 000 invånare. Sådant är modigt!

Dagens bild får bli omslaget till Iskalla killen, om än i retrospektiv tappning. Ni kan dessutom lyssna på låten här - Iskalla killen.

Vilken 80-talsgrupp kan du inte leva utan?


6 kommentarer:

 1. Åh, önskar dig en riktigt härlig konsert och ser fram emot att läsa om den här!
  80-tals grupp jag inte kan vara utan...de är ju många så jag får fundera lite på den! Något jag vet däremot är att jag måste köpa den nya boken om tidningen OKEJ så snabbt jag kan....den fanns tyvärr inte i lokala bokhandeln så jag får leta vidare. Den lär iallafall sätta igång minnen i långa banor! =)

  SvaraRadera
 2. Den boken ska jag också köpa såklart! Läste att Christer Sandelin surnade till för att de publicerade bilden på honom på något fäll - men var tid har väl sin tjusning, eller? ;)

  SvaraRadera
 3. Hej Petra!
  När jag åker till jobbet så brukar jag lyssna på svensk dansbandsmusik, då drömmer man sej tillbaka när man var ute och dansa på somrarna på logen. På 80-talet!! Den här låten hade jag aldrig hört förr, men jag gilla den! Annars var det ju Sweet, Gyllene Tider, Style o s v.
  Jag sökte nu på youtoube på 80-tal och fick upp denna. Lyssna på texten, rätt kul..ha ha

  http://www.youtube.com/watch?v=-CuuJ0LnEAk&feature=related

  Susanne

  SvaraRadera
 4. Åh - Pontiac såg jag på tv häromdagen, han stod och spelade utanför Ullareds varuhus. Där vilar inga ledsamheter!

  SvaraRadera
 5. Kan välan inte påstå att 80-tals bilder på mig är särskilt tjusiga heller! =) Å andra sidan finns inga tagna på en fäll heller ;)

  SvaraRadera
 6. Jag tror inte ens att jag låg på fäll som liten bebis, även om det brukade finnas sådana där "fäll-fotografer" på Domus ibland har jag för mig, eller minns jag så fel?

  SvaraRadera