måndag 18 oktober 2010

Konsten att hitta något mysigt

I går var jag och J ute med varsin kamera och fotograferade i höstsolen. Vi bestämde oss för att ha ett tema på fotograferandet - "mys". Vi brukar vara ute med varsin kamera ibland, men det här med temafotografiering har vi inte testat förut. Det var riktigt kul, och uj vad jag tittade efter myskänslor bland buskar och löv!

Nästa vecka ska jag på Hansson de Wolfe United i Vara med vännen M, och vi talades vid i telefon tidigare i kväll.

Vi kom att prata om det här med nyheter. Han hade hört på radion i morse om något elände i Filippinerna, tror jag det var. Han konstaterade, mycket sant, att det finns så mycket elände i världen och vi filosoferade över om man måste berätta allt på nyheterna. Han sade (ungefär): "Just en sådan händelse kan man ju inte göra något åt, utan det får bara dagen att bli lite mörkare."

Precis samma tema hade goda väninnan M på sin blogg häromdagen - läs gärna här. Jag kan inte annat än hålla med dem båda. Men något roligt är ju att det troligen blir tävling i morgon eller övermorgon - det ser åtminstone jag fram emot!

Dagens bilder får bli några mysbilder från gårdagen - åtminstone mys som jag ser det. Först en skuggbild på mig och J, med långa mysiga skuggor. Sedan en skyltbild - finns det något mysigare än lekande barn? Och slutligen en lillkille med en väldigt mysig blick!

Vad tycker du är mysigt?

7 kommentarer:

 1. En mjuk kattpäls är nog det mysigaste jag vet. Kram! (du glömde länka)

  SvaraRadera
 2. Ja, det är mysigt, och nu är det länkat! :) Någon dag ska du få lära mig hur man gör egna bildspel på bloggen!

  SvaraRadera
 3. Du är mysig Petra. Nog den mysigaste jag vet:)

  SvaraRadera
 4. Bildspel är plättlätt. Det finns en sidgadget som heter bildspel, sen får man lägga bilderna i Picasa om jag minns rätt. Nånstans ska man lägga dom i alla fall, de bilder som man vill att det ska bläddra mellan. Klart!

  SvaraRadera
 5. Jag har kommit till det där med sidgadgeten - men jag stupar på det där det "nånstans ska man lägga dom i alla fall", men jag ska leta vidare.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att det är mysigt att vara i Simmesjö. Inte blir det sämre av att du/ni är där samtidigt! /M.

  SvaraRadera