lördag 2 oktober 2010

Rå fisk och outspätt brännvin - inget för mig

I dag fyller J år - hurra, hurra, hurra! Han är ju bara en pojkspoling, jämfört med mig, men mogna kvinnor och unga män lär vara modernt och jag tycker det funkar perfekt.

Puss och grattis på dig!

Vi har dock inte vältrat oss i tårta och champagne för det. J åkte på möte och jag chockade mig själv genom att gå en hel mil. Det har den här kroppshyddan inte gjort på länge. Jag och en stadspromenerande kamrat konstaterade häromsistens att det blir mycket mer vandrande när man är i städer än på landet. Här i Månstad släpar jag mig till och från brevlådan och bilen - knappt något mer. Ett tag var jag duktig på morgonpromenader. Och jag ska börja med det igen. I morgon. Eller nåt.

Men i dag var det Länghemsmarschen. En mil med stationer och en tipspromenad. Jag har ju rätt mycket tävlingsinstinkt, så det retar mig otroligt att vi missade syftet med den där "minnesbrickan". Det var alltså en bricka full med prylar och vi mindes ordentligt vad det var för prylar på den. Trodde vi.

Men inte fick vi svara på det där och då. Nej, de luriga arrangörerna i Länghems IF lät i stället tipspromenaden en halvtimme senare handla om detaljer på brickan, typ:

- Hur många färgade knappar fanns det på fjärrkontrollen?
- Var den blåa pennan vässad?
- Hur många nycklar fanns det på nyckelknippan?

Och inte fick vi några alternativ heller. Riktigt klurigt och kul - men ack så svårt. Tja, det här ju inte vara här som tävlingskommittén lassar av de stora vinsterna.

I kväll ska vi på kräftsskiva. Men nej, kräftor kräva inte alls vissa drycker. I morgon tidigt (varför får jag aldrig sovmorgon?) ska jag nämligen skjutsa J till tåget. Men det gör inget, för jag tillhör den kategori av människor som varken gillar sill eller snaps. Rå fisk och outblandat brännvin? Nej, lite mer raffinerat än så ska det vara för att passa mig.

Dagens bild får bli en stämningsbild från promenaden i dag. Har du varit på kräftskiva än i år? Eller tycker du att det är mest besvär med de små svårätna rackarna?
4 kommentarer:

 1. Jag och Bosse har haft kräftskiva på tu man hand, och eftersom jag är skaldjursallergiker så var det bara Bosse som åt själva kräftorna. Jag stor för skivan. Till skillnad från dig gillar jag snaps.

  SvaraRadera
 2. Mest pilligt och det är ändå västerbottenosten jag vill åt.

  SvaraRadera
 3. Den enda snaps jag gillar är Nyköpings Brännvin. Jag tror att den heter så... Mem annars håller jag med dig. Petra. Som alltid. Kram/M.

  SvaraRadera
 4. Maria: Kräftskiva med en skaldjursallergiker låter som drömmen för mig som älskar kräftor. Mer till mig! :)

  Singelmamman: Då skulle du ha smakat ostpajen i går - mumma!

  M: Nyköping - det är väl det som smakar hostmedicin? Tja, det är bättre än nästan allt annat i snapsväg, det håller jag med om.

  SvaraRadera