fredag 29 oktober 2010

Nej, jag tänker INTE skriva fredagsmys, eller?

Jo, förresten. Det är ju just fredagsmys det är. Veckan är slut, jag sitter vid tv:n och väntar på Idol (jag är väldigt svag för det programmet). Under tiden tittar jag på Postkodmiljonären och "soffglänser" - ni vet när man kan alla frågorna för att man sitter hemma i soffan.

Dessutom är jag löjligt blödig. Nyss fick Sjöräddningssällskapet ta emot 22 miljoner kronor från lotteriet. Sjöräddaren som tog emot checken blev rörd, och baske mig, det blev jag med. En liten tår kom det allt.

Jag är nästan ensam i soffan. Katterna kommer och går, och det styr man inte över. Det sägs ju att en hund flyttar in hos dig, men du flyttar in hos en katt. Så sant, så sant. I köket är det dock mer livfullt. J har pokerkväll med grabbarna och det är ett väldans springande till kylskåpet efter dricka märker jag. Det måste gå hett till där i köket. ;-)

Min insats ska bli att göra varm chokladsås lite senare, vilken ska serveras till vaniljglass. Det är jätteenkelt och dundergott. Man tar:

- 2 dl vispgrädde
- 0,5 dl kokos
- 0,5 dl hackade nötter
- 100 gr mörk blockchoklad
- 1 msk vaniljsocker.

Värm grädden, låt chokladen smälta ner, rör ner kokos, nötter och socker. Klart! Det är inte GI men det har ett drag av LCHF om du nu vill kategorisera godsaken, vilket inte är helt nödvändigt om du frågar mig.

Dagens bild får bli en bild som jag tog i Stockholm i maj. Jag hoppas att barnen har plockat ner vantarna nu, för det börjar bli lite för kallt och höstruggigt för min smak. Vad gör du i helgen?


10 kommentarer:

 1. Åh jo! Vad är inte GI? :)

  SvaraRadera
 2. Den där såsen ska jag prova i mitt nya kök!! Ska plasta in allt före...
  Jo, i helgen flyttar jag liksom jag gör resten av veckan! Äntligen!! Ett avstamp av stor vikt, om du frågar mig (vilket jag antar att du gör)

  SvaraRadera
 3. Jossan: Den här såsen är kanske GI i en annan dimension eller nåt? Så kan vi säga.

  Jennny: Den här såsen skvätter inte över hela köket, det lovar jag! Skönt med flytten - inflyttningskaffe endera dagen, eller?

  SvaraRadera
 4. Har också bänkat mig vid tv:n och Idol.
  Å nu har jag börjat få mina favoriter, men det har faktiskt ändrat sig liiite under programmen som varit.

  Den där såsen....ujuju så gott det verkar!

  Ha en trevlig helg!
  Kram/Fighter

  SvaraRadera
 5. Jag har två stora favoriter - Jay och Linnea. Först tyckte jag Geir var bra, men han verkar så snarstucken. Personligheten påverkar rösten på något sätt. Trevlig helg tillbaka!

  SvaraRadera
 6. Vad är väl Idol mot Tom Jones o Amelia Adamo, inte mycket såvida man börjar med dobidoo.

  SvaraRadera
 7. Tom Jones... Hmmm... Tack och lov för SVT Play säger jag!

  SvaraRadera
 8. Jag har invigt helgen med att bada tunna å basta. Känner mig nyrenoverad, härligt. Lite för avanserad chokladsås för mig tror ja. Ofta e de lite bråttom när ja får min sockerabstinens så då kan man inte trassla m för många ingredienser ;). Socker, kakao, vatten å koka upp. Snabbt, enkelt å smakar choklad. / Annika

  SvaraRadera
 9. Min tur att häpna och le =)
  Tänkte skippa Idol igår eftersom de små inte var hemma men tittade ändå, det ÄR rätt trevligt trots allt. Tycker dock det är dags för Geir att åka hem nu! Lättrörd är jag också och snyftar till de mest underliga händelser...dock såg jag inte ovanstående.
  Klockren LCHF-sås som garanterat ska provas. Måste börja med den där dieten igen, har ballat ur totalt de senaste veckorna med kass mage, huvudvärk och trötthet som påföljd =( LCHF är som en gåva från himmelen tycker jag....har väl alltid ätit mer eller mindre så men inte så extremt som nu. Bra resultat i det att kroppen mår och fungerar bättre iaf! OCH det är gott!!

  SvaraRadera
 10. Annika: Chokladsåsen är värd den där lilla stunden på spisen, jag lovar!

  Anna: Jag ska ta tag i det där med LCHF med. Har någon kokbok, men det blir inte av. Just nu sitter jag t.ex. och vrääääker i mig brända mandlar... Har du något höjdarrecept att bjuda på?

  SvaraRadera