torsdag 28 oktober 2010

Skammens rodnad på kinderna

Jag är fortfarande uppfylld av konserten med Hansson de Wolfe Unidet i förrgår, men jag ska försöka att låta bli att tjata om det. Däremot kom jag på att jag glömde berätta något för er! När jag åkte hem från Vara igår råkade jag nämligen ut för det där som man hör på radion ibland:

"På riksväg 27, strax efter Borås, springer just nu ett rådjur på fel sida om viltstängslet. "

Det var alltså ett stackars rådjur som panikartat rusade fram och tillbaka över vägen. Även jag fick lite panik, för jag har en Mini Cooper och bakom mig låg en riktigt stor långtradare, en sådan där som jag nästan kan köra under med min bil. Dessutom kom det mötande trafik. Jag bromsade försiktigt, hängde mig på tutan och blinkade med lamporna, samtidigt som jag försökte ha span på dels rådjuret, dels långtradaren. Piuu...

Det var aldrig nära att jag skulle köra på det eller så, men det var ändå en rätt skakig känsla.

När jag väl pulsat ner och åkt en bit slog det mig: Är det inte i sådana här sammanhang man ringer 999 444? Sådär som de alltid uppmanar en på radion? Jag skäms faktiskt lite i hjärtat, för jag gjorde inte det. Svara ärligt - är jag en dålig människa nu?

I vanliga fall är jag verkligen inte en sådan som tänker att "det får andra göra", men jag blev både förvirrad och tagen av stundens allvar, så jag kom mig helt enkelt inte för. Jag såg däremot i min backspegel att långtradaren stannade till (lätt för honom, han var ju så stor!), så han kanske ringde. Eller - i den bästa av världar - lyckades rådjuret att hoppa över staketet åt andra hållet. Vi får tro det.

Dagens bild får bli en mycket suddig bild från konserten (kunde inte låta bli). Många fotade med blixtar och så, men jag är alldeles för feg för det, så jag smygtog bara en bild. Den är inte bra på något sätt - men det är Lorne de Wolfe, jag lovar!


3 kommentarer:

 1. Långtradaren stannade och chaffisen klev ut med hagelbössan... Nä, så var det nog inte.

  SvaraRadera
 2. Jag ser rubriken framför mig: "Runar i Borås?" - för visst var det han som sköt rådjur från sovrumsfönstret? Från lastbilen kanske funkar lika bra? Nä, så var det nog inte heller. :)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Besök gärna Hansson De Wolfe Uniteds sida på myspace: www.myspace.com/hanssondewolfeunited
  Hälsningar, Anders,
  moderator för hemsidan. PS får vi publicera dein bild där? DS

  SvaraRadera