fredag 15 oktober 2010

Snart är det dags!

Snart har jag haft 10 000 besökare på bloggen. Det är jättemycket och jag är ärligt och ödmjukt förvånad. Jag har faktiskt tänkt mig att ha en tävling när vi närmar oss - och det är ju vilken dag som helst!

Jag började skriva mest för skojs skull, men nu har det blivit något jag tänker på ofta: "Det där vill jag blogga om!" Jag kan riktigt längta efter de här stunderna, när jag får sitta vid min dator och fundera och formulera.

Tanken från början var mest att hålla igång mitt språk, men nu har det blivit något mer, som jag inte riktigt kan ta på men som jag tycker mycket om. Jag inser ju att inläggen är mer eller mindre läsvärda, beroende på att jag är mer eller mindre inspirerad, men jag försöker att antingen beröra, roa eller lära ut något.

(Precis när jag skrev detta insåg jag att det är det retoriska tretalet movere, delectare och docere jag skriver om - alltså röra, behaga och förklara - som enligt romaren Cicero är de tre så kallade språkhandlingar som varje god talare bör tänka på. Det var inte alls planerat!)

Dessutom är det kul när det visar sig att folk faktiskt läser det jag skriver.

I dag mötte jag t.ex. U utanför ICA och hon sade att hon läser mina små inlägg. Det känns jättehedrande att människor vill dela mina tankar. Och riktigt glad blir jag när folk kommenterar mina inlägg - bara så du vet... ;-)

Dagens bild får bli J och Viktor. Viktor är äldre än både J och jag, en riktig tuffande tuffing född 1956 eller 1958. Visst är de fina, båda två?

Och nu är frågan hur jag ska lägga upp tävlingen och vad jag ska lotta ut? Har du några förslag? (Nej, inga utlandsresor eller bilar. Det är ingen idé att du ens försöker övertala mig till det.)

8 kommentarer:

 1. Kanske en tur med Victor! :) Grattis till alla besökare, och ha en riktigt skön och vilsam helg!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Eller en kopp kaffe o en pratstund över köksbordet.

  SvaraRadera
 3. Pia: En tur med Viktor fordrar både hörlurar och njurbälte, så jag vet inte om det är en vinst att riktigt bjuda på.

  Carin: En kopp kaffe och en pratstund är förvisso en vinst, men mer för mig som får lära känna nya människor. :)

  SvaraRadera
 4. Äran och berömmelsen i Månstad borde väl vara ett nog så uppskattat pris. Såg förresten din soffa häromdagen på IKEA. Tankarna föll naturligtvis på dig när vi passerade.

  SvaraRadera
 5. Janåke: Smickrare där! :) Vi ska själva eventuellt köpa bäddsoffa vad det lider, så möjligen blir det en Månstad i Månstad.

  SvaraRadera
 6. Va´kul att så många följer din blogg! Kram/M.

  SvaraRadera
 7. Är det unika besökare? Avis i så fall, duktigt av dig på så kort tid! Men så är du ju bra också. Välförtjänt, med andra ord.

  Pris? Din vänskap räcker gott (men den har jag förhoppningsvis utan att behöva tävla om den).

  SvaraRadera
 8. Förstår inte riktigt det där med unika, men jag tror att det är så. Det står så på räknaren i alla fall. :)

  SvaraRadera