torsdag 18 november 2010

Alla dessa beslut!

Nu behöver jag ett gott råd. När man åker till storstaden för myshelg - ska man ta med sig byta-om-för-kvällen-kläder? Vi ska gå på musikal och restaurang kvällstid, inget som direkt kräver finkläder - även om jag förstås ska var hel och ren. Annars skulle mamma skämmas ögonen ur sig för att hon uppfostrat mig dåligt, och det vill man ju inte.

Till saken hör att jag ska hålla kurs måndag-onsdag nästa vecka och då måste jag ha "konsultkläder" redo, vilket begränsar mängden plagg. Jag hinner ju inte tvätta däremellan. Jag är en riktig plus- och minuslistemänniska, så det får väl bli en lista med för och nackdelar med mer kläder:

+ har mer att välja på
+ kan ha lite "finare" kläder på kvällarna.
- mer att packa och bära.
- mindre urval nästa vecka.

Det blev 2-2, hur mycket jag än sitter här och funderar. Hmmm...

Det är i sådana här lägen jag skulle vilja vara född i lejonets tecken i stället för en velig våg. Nu är det ju inte så att jag tror på astrologi, men samtidigt kan man inte förneka att veliga vågen stämmer bra på mig. För och emot astrologi också med andra ord - typiskt våg. :-)

Dagens bild får bli en sådan garderob som jag inte har, så hjälp mig - hur mycket ska jag packa?

8 kommentarer:

 1. Jag lade nog trenden för T-shirt o kavaj en gång
  Skulle på middag på Wennergren Center. Snabbt till hotellet för ombyte. Visade sig att jag fått med mig 2 slipsar men ingen skjorta till detta. Kan väl säga att det funkade utan att jag blev mobbad av slipsgubbarna. Annars kan mitt tips vara att packa begränsat och köp till undan för undan vad som behövs. Bättre byxlös än rådlös.

  SvaraRadera
 2. Hur svårt och tråkigt det än kan låta stavas det bas. Två par byxor, använder du kjol så två kjolar/en klänning, strumpor, trosor och sånt tar ju ingen plats. Och toppar och/eller skjortor. Men byta om mitt på dagen, nä bara om du känner dig varm.. Vad sjutton är konsultkläder?

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Janåke: Det där med byxlös låter lite kallt...
  Singelmamman: Bas är bra. Konsultkläder sammanfaller ofta med "byta om till kvällen"-kläder - lite finare än vardag men inte nobelfeststuk. Kanske en kjol eller snygga byxor och en topp. Typ.

  SvaraRadera
 5. Jag är en sådan som alltid packar i sista minuten och som alltid har med oanvända saker hem, ändå packar jag inte så mycket...knepigt. Alltså glömmer man/missar något går det ju alltid att köpa. Du ska alltså vara borta i sex dagar? Och, du kan ha kvällsbyte till konsult-outfit? Om du har ett byte en kväll så kan du ju ha det en dag på kursen utan att det är någon fara.... Fast är du lika klantig som jag och spiller, går emot smutsiga bilar och annat så är det ju kört = packa mycket och få muskler av bärandet =)

  SvaraRadera
 6. Jodå, sista-minuten-packning är även min specialitet. Klockan är nu 22.16 och jag har inte ens börjat. Fundrar på att göra det nu. :)

  Det kommer förmodligen att bli lite shopping, så jag satsar nog på stödköp. Det funkar alltid!

  SvaraRadera
 7. Jepp, det funkar alltid och personligen tycker jag att stödköp skall uppmuntras till! =)
  Kom just på att jag iaf borde fundera på vad som ska med till London...nu bor jag ju i lägenhet och tvättstugan funkar inte för paniktvätt =(

  SvaraRadera
 8. Ta med dig lyckokjolen och stödköp resten. Kram/M.

  SvaraRadera