lördag 7 maj 2011

Det doftar vår!

Det är lika bra jag säger det med en gång - det blir ingen bild idag. Det första och största skälet är att jag sitter vid Ipaden och jag vet inte hur man fixar bilder med den. Jag är dock fullt övertygad pom att det går, men hur tar jag reda på någon annan. Det andra skälet är att man inte kan fota det jag skriver om idag, nämligen en doft.

Det doftar vår i Månstad i dag.

Åh, tänker nån. Hägg, eller kanske en spirande syren? Icke. Det körs nämligen ut skit på åkrarna runt huset och det känns. Tur att vi har plockat in lakanen som hängde ute på tork tidigare i dag. Jag tycker verkligen inte att det luktar illa, men det luktar speciellt, om jag säger så. Det luktar helt enkelt vår.

Dofter är speciella - oavsett om det doftar hägg och syren, varm asfalt eller skit, som sagt.

Jo, varm asfalt doftar. Det hävdar jag bestämt. Och då menar jag inte sådan där som asfaltläggarna jobbar med (dessa värmens hjältar!). Nej, jag menar den doft som jag känner en het sommardag mitt i en stad mitt i sommaren. Den är faktiskt väldig speciell och minst lika väldoftande som vårdoften i Månstad.

Var plats och var tid har sina dofter, eller hur? Har du något doft inne att dela med dig av?

3 kommentarer:

 1. Här ligger en svag doft av baconos kvar sedan frukosten...
  Föredrar det framför skitdoft, trots att jag mer eller mindre är uppvuxen med skiten.

  SvaraRadera
 2. Baconos är sannerligen inte det sämsta på en söndag!

  SvaraRadera
 3. Små bebisar luktar alltid lika gott. När jag var liten flicka sög jag på tummen ganska långt upp i åren , en gång har jag hört berättas att jag hade somnat med en av våra jakthundar och hade hans öra under näsan - hundöron luktar faktiskt också gott , tycker jag fortfarande!

  SvaraRadera