fredag 6 maj 2011

Vad är talang?

Det är fredagskväll i Månstad och vi sitter och myser (läs halvsover) i soffan till Talang i TV4. Man får se allt från hunddressörer till imitatörer, clowner och en och annan sångare. Hur i hela friden kan man bedöma så olika förmågor och oförmågor förstår jag inte. Jag har inte heller bestämma mig för om Bert är plump eller tokärlig utifrån de kunskaper han ändå har om branschen.

Men det är ganska lättsam fredagsunderhållning och det får räcka för mig just nu.

Jag, J och katten Alfred hetsäter just nu ett rör Pringleschips. Det är den enda chipssorten som finns normal storlek numera, har ni tänkt på de?  Alla "vanliga" chipspåsar är ju gigantiska numera. Och eftersom vi har svårt att sluta äta innan påsen är tom blir ett chipsrör i alla fall en mer normal konsumtion.

Jag önskar dock att jag skulle tycka att lite strimlade morötter vore lika gott. Det skulle nog vara nyttigare för figuren. Eller nåt. Men chipsätning kanske är min talang? Fredagsmys är det definitivt!
På tal om förmåga kan jag inte låta bli att visa några foton på mina orkidéer.

De borde verkligen inte leva, för jag ger dem INTE avkalkat vatten, jag har INGEN speciell orkidénäring, jag vattnar dem INTE regelbundet utan bara nångång när jag kommer ihåg det. Dessutom står de i ett fönster där det antingen är fullständigt iskallt på vintern och hur varmt som helst på sommaren.

Jag förstår inte varför de lever, men det är väl bara att gilla läget, som det heter. Orkidéerna gör ju uppenbarligen det. Vad tror du - blir det en bra helg?5 kommentarer:

 1. Ja och akta dig för att flytta på dem! Hade en hel liten armé med orkidéer innan jag flyttade hit. Den äldsta hade överlevt i över 10år, vanligen överlever allt annat blommande i max en vecka hos mig. Innan flytten bodde de som du beskriver här kom de in i fönster som var varma och utan drag....

  SvaraRadera
 2. Orkideer är ibland lite egensinnade - har en som blommat i 5 år nästan oavbrutet den är samplanterad i en mörk terrakottakruka i vad jag tycker det ser ut som vanlig jord. Att det är kallt på vintern är bara bra det är dessutom ett knep om dom inte vill blomma att just kyla ner dom lite chockartat så ska dom sätta fart, det är kanske det som händer varje vinter :)
  Och orkidenäring finns på ica o coop så det gillar dom faktiskt (precis som chips för dig) Roligt är det iaf med orkideer.

  SvaraRadera
 3. Jag tror att det blir en riktigt toppenhelg - men en fundering har jag: hur gör man för att inte bli sådär jätteanonym när man skickar en kommentar till din blogg - vilken profil väljer man i din rullgardinsmeny?

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Wow, vilka orkidéer! Och jag tror din metod är den allra bästa, jag är alldeles för ordentlig med mina växter och det är inget för orkidéer.

  Och till den anonyma, välj namn/webbadress så kan du själv skriva det namn du vill. Tror jag.

  SvaraRadera
 5. Anna: Här ska inte flyttas på någon, någonsin!

  Eva-Karin: Jag kanske ska slå till på en flaska näring då? Bara jag slipper att pyssla om dem så mycket mer än jag gör. :)

  Anonym: Kolla Majs kommentar. Annars kan du ju skriva under med ditt namn i inlägget om du vill, för om inte annat är det kul för mig att veta. ;)

  Maj: Ja, visst är de fina! *stolt*

  SvaraRadera