tisdag 3 maj 2011

Jag tror jag förstår

Jag har ofta hört att Majorna i Göteborg är ett paradis och att det är platsen att bo på, om man bor i Götet. Tja, tänkte jag, det är säkert trevligt - men så trevligt? Nu vet jag bättre. I går var jag nämligen i nämnda Majorna och hujedamig vad gulligt och fint det. Grönt och vackert, gamla fina trähus, och därtill stod häggen i full blom. Jag förstår helt plötsligt tjusningen.

Ja, Göteborg i går och Kungälv i dag. Det är mycket åkande nu. Dock försöker jag åka kollektivt så mycket jag kan och det funkar lysande bra. Ungefär var tionde minut går det dubbeldäckare från Borås till Göteborg morgnar och kvällar, så det är bara att kliva på, luta sig bakåt och njuta.

Just i morse var jag visserligen tvungen att kliva upp vid 05-snåret, vilket inte är min tid på dygnet. Men vad gör man när kursen börjar 09 på en plats skapligt långt borta. Det var i vilket fall som helst värt det, för det var verkligen en höjdarkurs. Allt flöt på, diskussionerna var spännande, tekniken fungerade, lokalerna var bra och kalopsen smakade gott.

Vi var på Nordiska Folkhögskolan - en ställe där jag aldrig varit tidigare.

Det var perfekt, även om det kändes aningen motigt att ta sig dit. För det första var det ju fullt snöfall i morse - varför det nu skulle vara nödvändigt - och för det andra låg skolan på en höjd med en lång och brant backe upp. Felklädd som jag var (t-shirt och tunn jacka) och med datorpackning och annat, så var det väl inte den mysigaste morgonpromenad jag varit med om.

I dag har jag förresten fått mina glasögon från Lensway. Ja, jag har beställt på nätet. Jag hade nämligen turen att vinna ett par "grundglasögon" och efter att jag lagt till pengar för undersökningen (300 spänn), fotokromatiska glas som blir mörka i solsken och ytbehandling så blev det ett totaltpris på 1 314 kronor! Ni som har glasögon fattar direkt att det är tokbilligt.

Jag håller nu på att "titta in" dem, för det kan ta någon dag att välja sig vid nya brillor, men det verkar bra än så länge. Håll tummarna. Annars har jag ett par bra reservglasögon i vilket fall som helst.

Dagens bilder togs vid gårdagens rundvandring i Majorna. Håll med om att det är fint.
5 kommentarer:

 1. Majorna är underbart! När jag var liten tillbringade jag mycket tid hos min mormor som bodde där. Även min mormors moster bodde i grannskapet i ett sk Landshövdingehus, den lägenheten sålde mor min billigt när mostern dog. Så dumt!

  Nya glasögon! Kommer det bild tro?

  SvaraRadera
 2. Hade ju gärna sett en bild på nya brillorna, gärna med Dig i bakgrunden...

  SvaraRadera
 3. Anna och Jenny: Bildbevis kommer. :)

  SvaraRadera
 4. Är boken du läser bra? Fingrade på den i bokhandeln för ett tag sedan men kunde inte bestämma mig. Vilket påminner om att jag har en av dina böcker som vi inte börjat läsa än....den fick fötter och flydde in i dotterns rum. Hoppas den ramlar fram när hon börjar flyttröja! Vill ju läsa den!

  SvaraRadera
 5. Nja, den är sådär. Många namn på "modeskapare vi minns" och nåt slags kärlekshistoria i botten. Jag kommer nog inte att läsa klart den.

  SvaraRadera