torsdag 16 juni 2011

Potatisdrottning för en dag

I dag har jag varit i Alingsås - potatisstaden. Det är en mysig liten stad som är känd för sina många kaféer och också för att Jonas Alströmer kom därifrån, han som sägs ha infört potatisen i Sverige. Några kaféer hann jag inte med, och ingen potatis åt jag heller, men jag var på Alströmergymnasiet. Alltid nåt!

Jag har hållit två föreläsningar à tre timmar på en stor scen i en gigantisk aula. Det var hur kul som helst, med bra diskussioner trots den stora lokalen, men nu är jag trött som en urvriden potatis.

När jag slutade för dagen fick jag en blombukett som tack för föreläsningarna, och vet ni - när jag kom hem fick jag den allra vackraste rosenbukett av J. Ingen bemärkelsedag eller så, utan bara för att jag hade haft en intensiv dag. Sånt gör en sliten föreläsare varm i hjärtat ska ni veta.

Nu ska jag sussa, för i morgon bitti drar jag till Göteborg för utbildningssnack med miljöförvaltningen och styrelsemöte i Göteborgsoperan. Jodå, mitt liv är omväxlande så det räcker till. :-)

Dagens bilder får bli aulan  (och så ser ni ändå bara en del av den) och blommorna, mest bara för att det är mina intryck av dagen och för att blev så glad. Vilka intryck har du av dagen?

.

2 kommentarer:

  1. En mycket omtänksam mr. J som ger rosor när det gäller blommor. Det hedrar honom synnerligen.
    Tycker också att Alingsås är en vacker stad men det är tack vare att de hade en mycket stark stadsarkitekt som lyckades stå emot 70-talets rivningshysteri.

    SvaraRadera
  2. Jodå, han har väl förstås insett att just röda rosor funkar extra bra på mig. :-)

    SvaraRadera