fredag 15 juli 2011

Ömsom sol, ömsom vatten

Ge mig ett S! Ge mig ett E! Ge mig MESTER! Vad blir det? SEMESTER!

Jo, så är det.  Jag har semester och det är så skönt. Under några dagar nu har jag haft besök av de allra trevligaste Stockholmsdamer och vi har hunnit med en utställning på Torpa Stenhus, lunch på ljuvliga Hofsnäs Herrgård, shopping i prisvärda Gällstad och ännu mer shopping på fullständigt urhäftiga Storegården. Därtill har vi grillat, umgåtts och till och med fått en stund i solen.

Detta med Stockholmsdamernas besök varje sommar har blivit en tradition. Jag tror baske mig att de har varit här nästan varje år sedan jag flyttade till Månstad och vet ni - jag har bott här i snart 13 år. Hur fort går inte åren??

Jag tänke mig att vara ledig två veckor i sommar och det är väl ungefär så mycket det brukar bli.

Nej, jag klagar inte. Det är ofta så att vara småföretagare och dessutom brukar vi ofta åka iväg någonstans vintertid i stället, företrädesvis till soliga och varma trakter. Vi får väl se om och vad det i så fall blir i år. Dessutom lugnar ju tempot ändå ner sig på sommaren och man kan njuta av de ljusa kvällarna och oj, vad jag älskar de kvällarna. Sitta ute på kvällen och bara tänka stora tankar, det är härligt!

I kväll är M här och hälsar på. Vi har ätit Gino, dvs. färska frukter med riven vit choklad, 5-10 minuter i ugnen så att chokladen smälter, vaniljglass därtill - och mums har du en smaskig rätt. Vi hade färska jordgubbar, kiwi, banan och färsk ananas i kvällens Gino, men självklart tar man det man har tillhanda.

Dagens bild får bli ett bevis på att solen faktiskt sken en stund den här veckan. Har du haft något solsken över dig eller är det regntunga skyar à la Alice Babs som gäller?4 kommentarer:

 1. Låter som en mycket trevlig tradition!

  SvaraRadera
 2. Det är hur trevligt som helst! Välkommen in på min sida förresten. :-)

  SvaraRadera
 3. Konstig mening fru språkkonsulten fått ihop: " Vi får väl som om och vad det i så fall blir i år". Nåja, med lite ansträngning tror jag att jag fattar.. ;-) Njut din semester, bästa väninna, hoppas du kan varva ner!

  SvaraRadera
 4. Tja, en liten felskrivning är väl det bästa sättet att bevisa att jag har semester. :-) Numera är det dock ändrat.

  SvaraRadera