torsdag 4 augusti 2011

Ibland vinner latheten - men ändå inte

Jag vet inte hur ni har haft det på er hemmaplan, men här har det varit ett antal fullständigt ljuvliga dagar och de har vi tillbringat i paradiset Simmesjö - en plats där solen alltid skiner men tekniken inte alltid är med. Jag har alltså inte bloggat på ett tag vilket du kanske (förhoppningsvis?) märkt.

Och ska jag vara ärligt har det varit ganska skönt att "slippa er" några dagar - ni som har varit i Simmesjö vet vad jag menar. Om jag ska välja mellan att sitta vid datorn och att sitta i en lite båt och meta, eller möjligen att sitta på en altan och titta ut över en spegelblank sjö, tror jag att det är ett bra val att välja bort datorn, eller?

Men helt datorfri har jag inte varit. Detta är ju en jobbvecka, och numera har jag en dator med dockningsstation - varför har jag inte skaffat det tidigare?

Nu kan jag ha med mig allt material i min bärbara dator - utan usb-minnen, utan att behöva maila till mig själv och utan att bli helt förlorad i vilken version jag har i vilken dator. Du store tid vad smidigt det är! Ni som känner mig vet ju att jag gillar teknik, så egentligen är det märkligt att jag inte skaffat det tidigare. Men nu när det var dags för ny dator på jobbet var jag återigen på väg att köpa en stationär dator igen, lite av gammal vana. Men den kloke J tipsade mig om den här lösningen för så har de haft på hans jobb i flera år. 

Dessutom har jag gjort om gäststugan i Simmesjö till skrivarstuga.

Någon kanske minns det extra köksbord jag skaffade, för att man faktiskt aldrig kan få för många sådana? Om inte kan ni fräscha upp minnet - här. Familjens tredje köksbord åkte ju in i gäststugan men numera kan jag sitta där på förmiddagarna och jobba - bra arbetshöjd, svalt fram till klockan 12, extra läslampa om jag behöver. Perfekt!

Endera dagen ska ni få bildbevis på det mesta - från spegelblanka sjöar till morgonsällskap, men det finns en sak som jag inte har fixat med nya datorn ännu och det är en snabb uppkoppling här i Månstad. Det trådlösa vill liksom inte hitta nykomlingen, men det ska väl fixa sig endera dagen. Så länge får ni tro mig på mitt ord att jag har haft det väldigt bra och jag hoppas att du har haft detsamma.

Du får förresten gärna lämna en kommentar, så att jag vet att du finns kvar. :-)

6 kommentarer:

 1. Jodå Petra, vi finns kvar men inte i det skick som vi var när du skrev senast. För varje dag som gått och vi inte hittat något i din blogg så har näsan blivit alltmer lik Pinnoccios.

  SvaraRadera
 2. Öööhh, det där tekniska begriper jag mig inte på. /M. ;-)

  SvaraRadera
 3. Kul att du är med och tävlar hos mig!
  Lycka till och ha en trevlig helg :)

  SvaraRadera
 4. Jodå, jag är kvar, om än en blek kopia av vad jag en gång var.

  SvaraRadera
 5. Låter härligt med sommarlivet vid Simmesjö. Här i Givarp har vi det också gott. Har inte hängt så mycket vid datorn och bloggen heller i sommar, men nu så är vi hemmavid igen och en och annan lugn minut kan man sno åt sig på kvällskvisten.

  /Titti

  SvaraRadera
 6. Jan-Åke: Du vet väl att jag alltid kommer tillbaka!

  M: Jag vet. :-)

  Anneli: Tack!

  Maj: Den Maj jag har läst mig till är ingen kopia. :)

  Titti: Visst är sommaren ljuvlig!

  SvaraRadera