måndag 22 augusti 2011

Rulla på höfterna Elfsberg!

Jag sitter och tittar på programmet Maestro, där kändisar får lära sig att dirigera (uttalas med g, enligt dirigenterna själva) kända verk till en stor orkester. Underlig programdé egentligen, men man får höra en massa mer eller mindre välspelad musik i alla fall.

Bland annat har Claes Elfsberg precis nyss dirigerat Bergakungens sal av Grieg, och ett av omdömena han fick var att han rullade på höfterna i takt - "men var och en har ju sin stil" som en av experterna sade.

Ett musikaliskt omdöme? En konstnärlig bedömning? Knappast. Men sant. Han rullade verkligen på höfterna. Han har väl ansetts som ett av de sexigare nyhetsankarna, så det kanske var grunden till uttalandet.

I övrigt lever jag fortfarande på helgens naturupplevelser.

Jag och jag var ute i stugan och tog bland annat en skogspromenad med tillhörande kantarellsökande. Det räckte till ett par smörstekta smörgåsar och mer behöver det ju inte vara, eller hur? Även i dag har jag varit ute på inte mindre än två promenader - en i morse före jobbet och en längre i kväll tillsammans med grannen K. Det kan nog bli nåt av den här träningsenergin jag har uppbådat - men jag behöver lite peppning från dig. Visst är jag duktig?

Dagens bilder får blli ett par telefontagna bilder från helgen, så jag ber om ursäkt för kvaliteten. Men vi råkade på både ljuvlig grönska och ett vattenfall där mitt i skogen. Det var så vackert!
3 kommentarer:

  1. Du är duktig. Jätteduktig. Ligg i, jag hejar på. Å så härlig bäck, man hör porlandet i bilden. Har själv just upplevt en annan "naturupplevelse"; Jonas Gardell i Vitabergsparken. Vi var drygt 4000 som skrattade, grät och fick oss tankeställare. Tänk vad mycket man jan vara med om på 1,45 tum. OCH promenad både dit och hem, visserligen utan stavar men med picnickorg! Gills det? Carina

    SvaraRadera
  2. Carina: Det gills mer än väl! Vi måste ses snart, jag vill också skratta så jag gråter, och det gör jag med dig :-)

    SvaraRadera
  3. "Jag och jag", liknar det inte "Egosson" väl mycket? ;-) (JAG! JAG!) "Smörstekta smörgåsar", är det gott, det? -Det där vattenfallet är jättefint! Påminner mycket om en affisch jag hade en gång i tiden. För övrigt anser jag att Kartago ska förgöras... Nu har jag inget mera att säga, för idag. Tror jag. Kram/M.

    SvaraRadera