söndag 4 september 2011

En lokalproducerad helg

Senast skrev jag om nyskördade majskolvar och hemfiskade kräftor. Tror ni att det räcker med det? Asch icke! Den här helgen har verkligen varit lokalproducerad, för i dag har vi ätit smörstekta kantareller på smörgås. Kan det bli godare än så?

Hösten är verkligen en härlig tid när det gäller skörd, även om jag inte är någon höstmänniska i övrigt. Jo, jag gillar den höga, klara luften och de vackra färgerna. Men när mörkret och regnet kryper på är det inte lika mysigt.

I dag har vi hunnit med mycket - vi har varit i stugan en sväng, fixat prylar till dansbaneloppisen i Månstadsparken nästa lördag, haft svärföräldrar på kärt besökt och haft M och D här på lika kärt besök.

Dock har jag varit lite hängig i dag, för att inte tala om igår. Då låg jag och sov i princip hela dagen, utom två halvlekar när jag släpade mig till Månstadsparken för att se Månstads IF. Man offrar sig för sporten ibland. Det måste ha varit någon lite miniinfluensa eller nåt. Jaja, nu är jag piggare i alla fall, även om jag skippade zumban i dag. Jag tror att det hade varit att utmana kroppen lite för mycket. Men nästa söndag - då minsann!

Dansbaneloppisen ja.

Det finns fortfarande möjlighet att hyra bord om du vill - hör av dig i så fall. Annars hoppas jag att du kommer och shoppar loss. Jag kan lova att jag bara har bra grejer på mitt bord. Rena fynd, om jag får säga det själv!

Jag avslutar med ett raggningsförsök som jag haft med tidigare, men det är nya tider nu och räkneverken är nollställda. Det är Pia på Skogslyckan här i Månstad som tävlar med sitt vackra hem om att bli just "Sveriges charmigaste hem" - och det är så vackert där så hälften vore nog. Snälla - du kan väl gå in och rösta om du inte redan har gjort det. Nu är hon nämligen en av finalisterna och ligger bra till, men det är ack så jämnt, och som sagt - räkneverken är nollställda. Om du vinner något? Nej, inte mer än min tacksamhet, men kanske det räcker? :-)

 Här kommer länken - http://www.sverigescharmigastehem.se/home/details/1193

Dagens bild får bli ett lämnat matbord i skogen, åtminstone tror jag att ekorrarna har haft party här. Har du haft en bra helg?2 kommentarer:

  1. Heja Månstad! Älskar Månstadsbornas sätt att sluta upp kring varandra. Och visst är det häftigt att vi nåt så här långt! Tack snälla Petra för att du lobbar, nu kan vi bara hålla tummarna, för visst är det jämnt. Krya nu på dig ordentligt och ha en fin vecka!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Tack och lycka till, som sagt. Jag tror att du har fått en del röster från mina olika forum i alla fall. :-)

    SvaraRadera