söndag 18 september 2011

Host och frys, men med ett leende

Jag vet att jag är dålig på att skriva nu, men det är så mycket "i pipen" som det heter nu. Det sägs att vi på 1980-talet sade att det var "på G" och att det på 1990-talet hette att det var "på agendan" och att det alltså legat "i pipeline" under 2000-talet. Men jag har alltså haft mycket att göra, helt enkelt.

Nu sitter jag här och fryser och hostar, men jag gör det med ett leende på läpparna, för vi har haft en myspys helg hos syster P och hennes man, inklusive ett besök på trevliga restaurangen Nya Via Appia i min gamla hemstad Karlstad. Vi började med riktig skumpa för att sedan övergå till att grilla vår egen mat på 400-gradiga stenar. Så gott och så mysigt!

Det hela var dessutom en födelsedagsmiddag för lilla mig, så uppvaktad blev jag också med den allra fräckaste och finaste present - en öppnare i silver som faktiskt ser ut som en datormus (passar mig perfekt!) eller möjligen en sådan där ståltvål som man kan ta bort doft med. Den är tung och snygg som skam. Tack P och J-E för den!

På lördagen var det uppvaktningsdags hos mamsen. (Om det är någon som inte noterat det så fyller jag jämnt snart, men jag är inte hemma på högtidsdagen.) Vi åt gott, pratade, myste, åt lite till, pratade, åt lite, pratade, åt tårta... Ja ni förstår. När vi kom tillbaka till syster i Karlstad var vi så mätta att den hästfilé vi skulle äta på kvällen fick vänta. Dock fick vi med oss en bit hem som vi har ätit i kväll. Jo, häst är lika gott som oxe eller gris, men mycket mer prisvärt. Filén inköptes förresten i en mysig gårdsbutik utanför Karlstad - Tranhems gårdsbutik. De har dessutom gårdsslakteri, så det var garanterat närproducerat.

Hos mamsen fick jag en bukett av ett väldigt fräckt slag. Sådana skulle jag vilja ha lite oftare! Så har min helg varit - har du haft en bra helg?

400-gradig sten med mat som väntar! 

Den vackra gamla stenbron i Karlstad

Den allra fräckaste presenten från syster P...

...från andra hållet med.

Fler sådana buketter till folket!!

4 kommentarer:

 1. Oj, en sån bukett! En sån vill man ju ha!
  Och så passar jag på att gratuelera på födelsedagen!

  SvaraRadera
 2. Hej! Var med i min nya tävling! Du kan vinna en valfri vara från Uffessakerochting! :D
  http://adaras.se/2011/september/vinn-en-valfri-vara-fran-uffessakerochting.html#comment

  SvaraRadera
 3. Hej jag heter Joanna är är 23 år.
  När jag var 14 år fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppet hjärtat om mitt liv med diagnosen och allt vad det innebär för att folk ska få mer förståelse och insikt för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder.
  Finns även en dagens bloggtävling där du kan bli länkad inför mina 400-600 unika läsare/dag och andra spännande tävlingar med fina priser som löshår,iphoneskal, heminredning, osv:)
  Så besök gärna min blogg:)
  kram

  SvaraRadera
 4. Vilka uppvaktningar! Vilka presenter du är värd alltihop, många gånger om. Det är helt klart svårt att mäta sig mot. Men det får inte hindra ett försök vid tillfälle.... Grattis kommer senare.
  Kram
  Carina

  SvaraRadera