fredag 28 oktober 2011

Den timmen sitter som en smäck!

Hej, minns ni mig? Petra heter jag och jag bloggar då och då - om än lite för sällan tycker jag själv, men nu är det dags. Just nu sitter jag i min Månstadssoffa i lilla lyan och tittar på Idol. Veckan som har gått har varit aningen flängig - Göteborg tisdag, Nässjö onsdag-torsdag och nu Stockholm fredag-måndag, för att dra till Götet på tisdag igen. Men sedan ska det lugna ner sig lite.

Jag klagar inte, utan det är riktigt roligt att prata språk dagarna i ända, och nu i helgen är det faktiskt bara nöje. Jag ska nämligen bli "tantgrattad" av väninnorna här i Stockholm. Det vankas brunch (stavas det så?), utställning, barhäng och fin middag, och det ska bli så kul!

Förra helgen blev jag ju också grattad och igår dök två grannar upp och gratulerade från byn där jag bor. Jo, så gör vi i Månstad- Jag fick en fin orkidé och presentkort på Ticnet - perfekt!

Tåget till Stockholm var aningen (en timme) försenat, men jag hade trevligt sällskap av en ung kille som pluggade på Volvogymnasiet i Skövde, så resan var helt ok. Vi kom bland annat in på det här med högskolekompetens från gymnasiet. Trots att han gick på en typisk verkstadslinje med mycket praktik var han jätteglad för att han fick högskolekompetens på sin utbildning. Han ville visserligen inte plugga vidare direkt efter gymnasiet, men "det kan vara är bra att ha inför framtiden", som han sade, "för vem vet, kanske jag söker KTH någon gång."

Smart tänkt. Mycket smartare än skolministern, faktiskt, som tycker att alla inte kan bli akademiker och att man därför inte behöver få högskolekompetens på yrkeslinjerna.

Jo, jag vet att man kan läsa in den som extrakurser, men tänk efter. Det är ofta de ungarna som är lite skoltrötta som väljer yrkeslinjer, som inte vill bli akademiker enligt skolministern. Det är dessa ungar som ska gå extrakurser i stället för att få kunskaperna i den ordinarie utbildningen. Hur blev det där?

Nej, nu ska jag luta mig bakåt, titta på Idol och bara softa i soffan. Dessutom får vi ju en extra timme på söndag natt, så helgen känns extra lyxig. Har du det bra denna fredagkväll?

Min hårdrocksvariant på Rosa Bandet

5 kommentarer:

 1. Jag har det väldigt bra, lite vin, lite ost, lite tonåringar kring mig. Och vetskapen om att helgen är obokad, och måndagen ledig. Hur avkopplande som helst.

  SvaraRadera
 2. Jag började just undra var du tog vägen. Snygg gitarr!

  SvaraRadera
 3. Välkommen till min burk igen. Tyckte inte att "så mycket bättre" hade några kul medverkande förutom Mikael Whie och någon till så det har blivit allmän myskväll utan TV-rutan

  SvaraRadera
 4. Maj: Jodå, jag finns här någonstans. Då och då. :)
  Janåke: Jag är ganska nyfiken på vad Eva Dahlgren ska tillföra serien, så jag kommer nog titta då och då.

  SvaraRadera