tisdag 1 november 2011

En man och två katter - lycka!

Ikväll är jag hemma i Månstad igen, efter en liten turné över landet - Stockholm fredag till måndag, sedan Göteborg. Helgen var helmysig med väninnegratulation. På lördagen vandrade vi först runt på Södermalm denna jättevackra höstdag. Jag gillar inte mörkret, men höstfärgerna är väldigt vackert explosiva.

Promenaden hade ett kulturtema.

Dels passerade vi porten där Tomas Tranströmer bor - Stigbergsgatan 21, har jag för mig att det är. (Där bor förresten även Jonas och Mark, när de inte bor i det där stora huset Mark ärvde.) Dels var vi på Fotografiska, det nya fotomuseet i Stockholm. Där visar de en utställning med foton av Nick Brandt. Han har fotat mycket i Kenya och Tanzania, så det var många fräcka safaribilder. Åh, vad jag vill åka på safari en gång till i livet!

På kvällen var vi på Grand Hotel och B.A.R - en restaurang på Blaiseholmen.

Den klädsel som anbefalldes var klänning, minsann. Väninnorna har nämligen pratat i flera år om att man vill gå på fin barlokal någon gång och dricka paraplydrinkar iklädda klänning. Nej, inte drinkar i klänning, det fattar jag med - men ett litet syftningsfel kan jag väl alltid bjuda på! :-)

Söndagen tillbringades på Ikea, detta tempel av lycka. Det behövdes några stödköp till lilla lyan i form av en pläd, några kuddar och inte minst en bäddmadrass. Månstadssoffan i all ära, men den är lite hård att sova på. Men nu ligger man som en drottning på den.

I går var det så kursdags igen.

Vi var i en lokal nästan högst upp i en av Hötorgsskraporna och vilken utsikt vi bjöds på! Dessutom höll jag faktiskt kurs för en kändis och lite pirrigt var det allt. Kändisen i frågan var Annika Linde, alltså hon som alltid får prata i tv när det är dags att diskutera influensor och sådant. Hon är nämligen svensk statsepidemiolog - se det är en titel att ha på visitkortet.

Dagens bilder får bli ett axplock från helgen och dessutom en bonusbild, på tal om titlar - en del är kungliga hovleverantörer, andra är något annat, som synes. :-)

Har du haft det bra på sistone?

Ett av Nick Brandts foton (lånat från Fotografiskas hemsida)

Stigbergsgatan i höstskrud

Utsikt från Hötorgsskrapan

En annorlunda titel, onekligen!


5 kommentarer:

 1. Då får du nästan lova att vila en vecka nu!

  SvaraRadera
 2. Maj: Tack för omtanken! En vecka i farten till blir det dock - ska göra Älmhult nästa vecka. :-)

  SvaraRadera
 3. Detta tarvar flera kommentarer: 1) Jag har varit på det fantastiska stället Soludden som sen Mark L ärvde av den exentriske andlige mannen som ägde det. 2) Har undervisat när en komiker var bland studenterna. Ska inte nämna hennes namn här, men hon var med i Parlementet och ahde ett efternamn som en kompositörs 3) Det är inte alla som har döpt en soffa, grattis till det också! /Mona

  SvaraRadera
 4. Min mor Anna Petersson var en extremt gästvänlig person som dessutom var känd för att bjuda på gott och starkt kaffe.

  En gång (jag var själv med) råkade kaffet bli för svagt, och det var det
  man skämtade om. Resten blev en skröna.

  Onkel P

  SvaraRadera
 5. Mona: Jag kan för mitt liv inte komma på vem denna student kan ha varit, men så häftigt att jag känner någon som varit på Soludden!

  Onkel P: Numera står det även i inlägget att det bara är en skröna, men det var kul att höra av dig här i "kommentatorsbåset" - det var länge sedan! Hoppas att allt är bra.

  SvaraRadera