söndag 28 februari 2010

Snöiga Simmesjö - nu med egen gubbe!

En ledig söndag, så skönt det har varit. Det blev inte helledigt i går, trots alla goda intentioner (sorry M, men jag knep med ögonen på eftermiddagen och tänkte på sommaren - det lovar jag!)

Vi har varit ute i stugan och tittat till det, och jestanes vad mycket snö det var där ute. Vi pulsade till långt över knäna. Det är är ingen fy skam träning, ska gudarna veta. Och ja, jag tappade balansen och föll baklänges i snön. Det blev dock ingen snöängel utan mer av en snögroda innan jag hade kravlat mig upp. Och ingen torr pudersnö där inte. Nej, tung blötsnö - så hela jag var som en isbit innan vi kommit hem.

Men kan ni tro - vi gjorde en snögubbe där ute, som nu vaktar stugan åt oss. Bygden till ära klädde vi honom i Månstads IF:s mössa - visst blev han fin? Lite getingmidja kanske, men det är senaste modet bland snögubbar. Har jag hört.

Vi noterade också en hel del älgskit på tomten och en älglega, eller vad det kan heta där älgen ligger och väntar på morgonen och våren. Häftigt, tycker jag - som den lilla stadsunge jag ändå har vuxit upp som. :-)

Men trots all snö, så tror jag att våren ändå är på väg. Jag såg nämligen en liten talgoxe som kollade in förra årets gula fina holk inför vårens inflyttning. Undrar om det är samma lilla pippi som förra året? Är talgoxar återkommande på det viset? En del fåglar är ju det, minns t.ex. en sädesärla som var helt förryckt och år efter år stod och pickade på fönstret i sin spegelbild. Flera år i rad alltså!

Inför kommande säsong har vi en ny holk, eller ja - en fågelherrgård skulle jag nog kalla det i stället. Visst är den läcker? Det är en tvåfamiljsholk med separata ingångar på gavlarna. Nyproduktion, uthyres framåt vårkanten, inflyttning närhelst. Hyreskraven är ytterst modesta - några fågelkvitter då och då räcker för oss!

Hör ni någon som är intresserad kan ni väl vissla till! :-)

4 kommentarer:

 1. Det var en rejäl snögubbe må jag säga. Har inte heller gjort nån snögubbe på länge, det gäller kanske att passa på nu innan våren kommer. För det gör den väl snart?

  SvaraRadera
 2. Ja, det är jag fullständigt övertygad om. Hoppas jag.

  SvaraRadera
 3. 1. Kanonsnygg layout, det tycker jag också. 2. Även jag knep med ögonen och drömde lite, härligt! Längtar så, ibland. Kram!

  SvaraRadera
 4. Hittade layoutknappen hos dig Maria - tackar för det!

  SvaraRadera